Welkom in CINQUE TERRE - ITALY

Stuur uw mail naar de

Cinque Terre, oftewel "vijf landen", hebben hun naam gegeven aan dit deel van de Ligurische kust (Ligure Levante), bij ons beter bekend als de bloemenrivièra. Deze vijf pittoreske dorpjes, per auto vrijwel onbereikbaar, worden onderling verbonden door een spoorlijn én door één van de mooiste kustwandelpaden van Europa. Wandelend langs deze route zijn er continue panoramas over zee en over de op terrassen bewerkte heuvels. Door muurtjes begrensde olijf- en citroenboomgaarden wisselen af met kleine wijngaarden van de beroemde lokale witte wijn. En natuurlijk overal die prachtige bloemen!

Riomaggiore
Monterosso
Manarola
Vernazza
Corniglia
Bungalowpark
te Bonassola
Auto
Met de auto de Cinque Terre bezoeken is niet mogelijk. Alleen Monterosso biedt beperkte parkeer mogelijkheden. De overige dorpjes zijn weliswaar (moeilijk) met de auto te bereiken maar daar mag nergens door bezoekers worden geparkeerd. Er wordt streng tegen overtreders opgetreden.
Trein
De trein is verreweg het beste vervoermiddel om de dorpjes te bezoeken. Opstappen in Levanto of La Spezia.
http://www.orariotrasporti.regione.liguria.it/JourneyPlanner/bin/query.exe/e
Wandelen
De beste periode om de Cinque Terre route te lopen is in het voor- of najaar.
In de zomer is het altijd ontzettend druk en warm. De onderlinge afstanden
tussen de dorpjes via de wandelpaden is slechts enkele kilometers. De meeste wandelaars beginnen met de bekende 'via dell Amore', het gedeelte tussen Riomaggiore en Manarola, dus het verst verwijderd (in zuidelijke richting) van Levanto. Er wordt tegenwoordig voor dit stuk een bijdrage gevraagd om het pad in stand te houden.Dit stuk is makkelijk te doen. Ook het volgende stuk van Manarola naar Corniglia is makkelijk. Het volgende stuk van Corniglia naar Vernazza is wat moeilijker en het lastigste is het stuk tussen Vernazza en Monterosso. Alleen als je een ervaren wandelaar bent kun je de gehele route doen, anders adviseer ik toch om het in meerdere dagen te doen. Bv met de trein vanuit Levanto naar een van de dorpjes en dan een of twee dorpjes terug lopen en dan weer met de trein naar Levanto.
Bootverbinding
Ook met de boot zijn alle dorpjes, behalve Corniglia, te bereiken. Het beste is te vertrekken van Levanto of Portovenere.
http://www.navigazionegolfodeipoeti.it/home.asp?lang=eng
Video
http://www.youtube.com/watch?v=PnOi82zCa38&hl=nl
Reacties van anderen
Reisverslag uit Italië: Toscane & Cinque Terre, Herman & Mireille.
Brief van Anita & Marco: Marga & Gerjo.
De vijfdorpentocht: De wandewebsite van Fred Triep
Ook uw reactie hier: mail!
Meer wandelinfo: